Importanta reala a ITP-ului, nu doar ca formalitate

ITP Cluj

Când te urci în mașină, siguranța ta si a celor din jur trebuie să fie primul lucru la care trebuie sa te gandesti. Prin urmare, este important ca masina să fie în stare tehnică foarte bună. Dar de unde știi că mașina poate fi condusă în siguranță în orice condiții? E foarte simplu! Realizând ITP-ul, eviti uzura prematura a autovehiculul și reparațiile costisitoare, dar si incidentele nefericite din trafic care puteau fi evitate. Programeaeza-te la ITP Cluj BluLINE.

Inspecția tehnică trebuie întotdeauna efectuată la timp, în funcție de tipul mașinii, frecvența utilizării acesteia și vârsta acesteia. Acest proces include o varietate de inspecții, teste și activități de întreținere, iar atunci când se fac toate operațiunile, șoferul și ceilalți pasageri pot calatorii fara grija.

Conform OG nr. 81/2000, doar mașinile cu deficiențe minore vor trece de ITP.

https://lege5.ro/Gratuit/gi3tsnry/ordonanta-nr-81-2000-privind-inspectia-tehnica-periodica-a-vehiculelor-inmatriculate-sau-inregistrate-in-romania

Cele mai dese motive de respingere la ITP, sunt parbrizul fisurat, farurile sparte sau crăpate, anvelopele de dimensiuni diferite față de cele menționate în talon sau existența coroziunii pe elementele vizibile și de rezistență.
Conform ultimelor modificari legislative, autovehiculelor detectate în trafic cu ITP-ul expirat sau anulat li se va suspenda înmatricularea. Astfel că un automobil nu va mai avea voie să circule până nu va reuși să treacă inspecția tehnică periodică.
Totusi asta inseamnă că, deși proprietarul autovehiculului respectiv nu mai are voie să-l conducă pe drumurile publice până la remedierea problemelor tehnice, acesta nu va fi scutit de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului local.

În cazul în care Poliția Rutieră împreună cu specialiștii RAR constată prin controale efectuate pe drumurile publice conducerea unui autovehicul având frânele sau mecanismul de direcție cu defecțiuni, pe lângă amenda din clasa a IV de sancțiuni și reținerea certificatului de înmatriculare se mai aplică și suspendarea permisului de conducere auto pentru 60 de zile. Și în acest caz ITP-ul va trebui efectuat numai într-o unitate a RAR.

 

În conformitate cu prevederile Ordonanţei Guvernului nr. 81/2000 aprobată prin Legea nr. 167/2003, modificată şi completată prin Ordonanţa Guvernului nr. 40/2005 aprobată prin Legea nr. 373/2005, vehiculele rutiere înmatriculate pot fi menţinute în circulaţie numai dacă se face dovada încadrării acestora în cerinţele tehnice specifice privind siguranţa circulaţiei rutiere, protecţia mediului şi în categoria de folosinţă conform destinaţiei, prevăzute în reglementările naţionale (RNTR 1/2005), prin inspecţia tehnică periodică.

ITP Cluj

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin
Share on reddit
Share on telegram
Share on pinterest
Share on skype
Share on email

Lasati-ne un mesaj

  • Str. Ciocarliei, Nr. 37, Cluj-Napoca

Lasati-ne un mesaj

  • Str. Ciocarliei, Nr. 37, Cluj-Napoca

© 2019 ITP BluLINE. Toate drepturile rezervate.

© 2019 ITP BluLINE. Toate drepturile rezervate.